mandag den 27. februar 2012

One busy week!


 Den seneste tid er der sket en hel masse. Vores sidste tid i Rotorua var travl og med masser af oplevelser.
I mens 6 af de andre lørdag den 28. var til Ragga Muffin, som var en Reggae Festival i Rotorua, hyggede os andre i byen med shopping og frokost, og senere god middag i festlokalet med ny-plukkede blomster på bordet. Senere gik turen til Lava Bar, som er et backpacker diskotek her i Rotorua. Diskotekerne lukker hernede omkring kl. 3, hvilket først ikke satte sig i vores smag, haha! Men man skal vende sig til at tage tidligere i byen her end derhjemme, og så får man rent faktisk noget ud af dagen derpå.

Undervisningen mandag stod på de projekter grupperne havde begivet sig ud i. Vores projekt var en NZ/DK kulturudvekslingsaften. Denne hører I mere om længere nede!

Udover projekt blev de forløbende dage brugt på ZORB og Te Puia.
ZORB, som var vildt sjovt, foregår således, at man sidder inde i en stor kugle, hvor der er en smule vand i, og så ruller man ned af en bakke, så det kommer til at være lidt á la en vandrutsjebane for personen inde i kuglen. Det var ret fedt. Først sad vi parvis, og dernæst ene, hvor det blev en del vildere.

Te Puia er en maori village, hvor vi så maori folk udføre maori dans og haka, som er en krigsdans. (Fakta: Maorierne er New Zealands indfødte).
Simone og jeg blev hevet med op på scenen for at lære maori dans, hvor vi skulle svinge rundt med en snor, som for enden havde en hvid kugle. Desuden lærte vi lidt om deres kultur, og så nogle termiske kilder, mudpools, kiwi fuglen, samt et værksted, hvor de laver maori udskæringer i træ. Dette var lidt som en slags tømrerskole, bare med maori udskæringer osv.

Det blev torsdag og dermed tid til ”the big night” – vores projekt skulle gennemføres. Det var mit holds travle dag, og det blev en dag i madlavningens tegn. Med god planlægning af tid og uddelegerede opgaver gik det hele godt. Vi lavede dansk mad! Frikadeller, flæskesteg, kartofler, æggesalat, rødkål, remoulade, jordbærgrød, fiskefileter, rugbrød. Alt, og jeg siger alt, var lavet fra bunden!! Mmmh, det var virkelig lækkert!!

Vores New Zealandske gæster, som bestod af Kiwi Pakas staff og familie, medbragte NZ retter. Det var fantastisk lækkert, og ikke mindst deres dessert: Pavlova, som er en New Zealandsk kage, som bl.a. består af noget marengs og creme. Den var virkelig lækker. Desuden var der Hokey Pokey is, som er en meget berømt is hernede, samt pineapple chocolate, som også var et hit. Mums! Desuden var der, foruden dessert, muslinger, noget lammegryde, egg/potato pie og en hel masse andet.

Ved gæsternes ankomst havde Malcolm lavet en velkomst drink, som vi alle kunne nyde inden vores planlagte blinde-fangeleg, som vi havde arrangeret inden maden som en slags icebreaker. Den faldt i god jord, og alle virkede til at have det morsomt.

I løbet af aftenen havde vi nogle konkurrencer, som fungerede rigtig godt.
Det var en rigtig hyggelig aften med glade mennesker, og vi var tilfredse med vores projekt, selvom vi sagtens kunne havde forbedret nogle ting. 

So long, peeps!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar